Lulu And The Broadsides – Lulu And The Broadsides

 

Lulu And The Broadsides - Lulu And The Broadsides

Lulu And The Broadsides – Lulu And The Broadsides
Format: CD
Label: Independent
Release: 2022

Lulu and the Broadsides – Lulu and the Broadsides (= Dayna Kurtz & haar New Orleans Band)

Rockt, schuurt, slijpt, grooved, swingt dat het een lieve lust is en doet soms je adem stokken

Lulu & The Broadsides is het muzikale alter ego van de in Nederland bekende Dayna Kurtz. Het verschil met haar andere muziek is dat de muziek op Lulu & the Broadsides veel meer richting blues en soul gaat en alles wat pittiger en stoerder klinkt. Bovendien wordt ze op dit album omringt door zo ongeveer het summum van muzikanten uit New Orleans. Deze mannen kun je namelijk ook terug kunt horen op albums van bijv Dr. John, Alan Toussaint, Little Richard, Fats Domino, The Neville Brothers en the Meters. En die combi klinkt werkelijk fenomenaal. Dayna heeft hier zowaar zichzelf opnieuw uitgevonden en zingt hier als nooit tevoren: gedreven, gepassioneerd en in haar element, soms bijna episch of haar leven er vanaf hangt en soms gewoon met zoveel plezier dat het letterlijk je speakers uitspat!

De songs op dit album zijn deels covers en deels nieuwe eigen songs. De covers zijn echter in de meeste gevallen in een totaal andere jas gestoken dan het origineel, soms zelfs zo dat je 3 x moet nadenken waar je het van kende zoals bij Magical Spell van rockband Masters Of Reality bijvoorbeeld. Of I Need Somebody van Iggy Pop. Maar de cover waarmee Dayna werkelijk op weergaloze wijze je hart uit je romp weet te rukken is het schitterende Into My Arms, dat al prachtig was van Nick Cave maar Dayna doet daar in haar versie nog effe 10 schepjes bovenop!

De originals van Dayna’s eigen pen klinken daarentegen weer juist als oude classics. Neem bijvoorbeeld haar prachtige soulkraker How Do I Stop dat klinkt alsof Otis Redding het heeft geschreven voor Aretha Franklin, of het ondeugende liedje Ice Cream man is eigenlijk net zo stout als Dinah Washington’s Long John. Of haar Bigger in Texas waar ze een kerel met een grote mond een kleine reality check geeft is ook heel grappig.

Verder sluit het voor Big Maybelle destijds geschreven That’s a Pretty Good Love ook weer naadloos aan op Dayna’s ode aan haar partner Gary die ze gekscherend een A-grade piece of ass noemt.

Lulu & The Broadsides rockt, schuurt, slijpt, grooved, swingt dat het een lieve lust is en doet soms je adem stokken. Wat een knoert van een album, het is werkelijk ongelofelijk…ik heb er geen andere woorden voor….

Website: https://luluandthebroadsides.com/about/

Dayna Kurtz – vocals
James Singleton – bass
Carlo Nuccio – drums
Robert Maché – guitar
Glenn Hartman – keyboards