Ledfoot & Ronni Le Tekrø – Limited Edition Lava Lamp

 

Ledfoot & Ronni Le Tekrø - Limited Edition Lava Lamp

Ledfoot & Ronni Le Tekrø – Limited Edition Lava Lamp
Format: CD – Vinyl LP – Digital
Label: Tbc
Release: 2023

Release date: March 24, 2023

Ledfoot (een Amerikaanse singersongwriter en 12-snaren gitarist die rond 2000 in Noorwegen is komen wonen, speelde met The Rockats & The Havalinas en zijn huidige muziek onder de noemer ‘gothic blues’ zet) en Ronni Le Tekrø (een Noorse melodische rock gitarist, bekend van o.a. TNT, Jorn Lande, Terje Rypdal en Mads Eriksen) werkten voor het eerst samen in 2009 aan Ledfoot aka Tim Scott McConnell’s album “Damned” in Ronni’s Studio Nyhagen.

Het klikte gelijk tussen deze twee meesterlijke gitaristen en vele muzikale studio- en live-samenwerkingen volgden, maar van een echt duo album was nog geen sprake. In 2018 experimenteerden ze voor het eerst wat in de studio met gezamenlijke songs en in de winter van 2020 vonden ze tijd om aan hun debuut-album “A Death Divine” te werken.

Voor hun tweede album wilden ze serieuzer aan de slag. Een studio-band werd geformeerd en de Amerikaanse producer/gitarist H.P Gundersen aan het roer gezet. Op “Limited Edition Lava Lamp” hoor je gelouterde en geïnspireerde muzikanten aan het werk; ‘besides emotional, melodic and often acoustic pop, with many lush and inventive compositions, there are always these scary threatening dark blues and hardrock clouds hanging above it!’.

Website:
https://www.ledfoot.net/ 
https://www.ronniletekro.com/

Tracks:
01. Little Rosie
02. Crying
03. The Ego In The Coffin
04. You Should Know How Hard It Is
05. Never Use Your Eyes
06. Sailor
07. Limited Edition Lava Lamp
08. Sister
09. This Hurtful Game