Joe Henry – All The Eye Can See

 

Joe Henry - All The Eye Can See

Joe Henry – All The Eye Can See
Format: CD – Vinyl LP
Label: earMUSIC – V2 Records
Release: 2023

Release datum: 27 Januari, 2023

Joe Henry is een van die artiesten die je tegenwoordig zelden meer tegenkomt. Hij is gepassioneerd over zijn werk, ongelooflijk getalenteerd in meerdere opzichten en een groots singer-songwriter, en niet te vergeten een Grammy award winnende producer. De zanger heeft de definitie van Amerikaanse folkmuziek opnieuw vormgegeven. Altijd de lieveling van de critici en aanbeden door zijn fans vanwege zijn wijze en doordachte teksten en muziek, weet hij altijd de juiste woorden en de juiste melodieën te vinden. Joe Henry is niet alleen een succesvol muzikant, maar produceerde ook albums voor artiesten variërend van Solomon Burke (Grammy Award!), Hugh Laurie, Aimee Mann, Rodney Crowell tot Elvis Costello.

‘All The Eye Can See’ is grotendeels zelf opgenomen bij Joe Henry thuis tijdens een fase van wereldwijde lockdowns. Henry:  “I assumed as I began this process that, owing to circumstances, I would be making the most skeletal album of my career; when in fact, I have in many ways made my most expansive record to date.”

Op ‘All The Eye Can See’ wordt Henry bijgestaan door meer dan 20 muzikanten, waaronder zijn vertrouwde muzikale metgezellen en vrienden – Levon Henry op saxofoon & klarinet, David Piltch op bas, Patrick Warren op piano & toetsen en John Smith op akoestische gitaar.

Het is een intiem album, zeer emotioneel, verbazingwekkend rustig, mooi en ontspannen, met eenvoudige maar vaardige melodieën, ontroerende teksten met 12 nieuwe en onvergetelijke songs, omlijst door een instrumentale prelude en proloog.

Website: https://www.joehenrylovesyoumadly.com/

Tracks:
01. Prelude To Song
02. Song That I Know
03. Mission
04. Yearling
05. Near To The Ground
06. Karen Dalton
07. O Beloved
08. God Laughs
09. Kitchen Door
10. Small Wonder
11. All The Eye Can See
12. Pass Through Me Now
13. Prologue To Song
14. Red Letter Day