Jack Bottleneck – Cow Country

 

Jack Bottleneck - Cow Country

Jack Bottleneck – Cow Country
Format: CD
Label: Eigen Beheer / Sonic Rendezvous
Release: 2022

Release datum: 15 April, 2022

Wie Jack Bottleneck kent weet waarom hij de door hem gezongen nummers met overtuiging weet te brengen. Hij is authentiek, puur en vooral muzikant. Iemand die bijna alle kanten van het leven heeft doorgemaakt. Na een aantal donkere jaren worstelde hij zichzelf weer omhoog om zich te richten op een muzikale toekomst.

Jack groeide op in de Friese Wouden, waar men dwars, “oars as oars” en vrijgevochten is. Hij leerde al op jonge leeftijd verschillende muzikale stromingen kennen, wat duidelijk te horen is aan z’n karakteristieke rauwe stemgeluid en gebruik van instrumenten.
De basis ligt voor hem vooral in de blues, bluegrass, country blues en Americana, eerlijk en oprecht maar trouw blijven aan de basis. Met zijn op Americana leunende repertoire slaagt hij er telkens weer in het publiek te prikkelen, te verbazen en te charmeren.

Jack Bottleneck deelde het podium met grote namen als: Danny Vera, Julian Sas, Hackensaw Boys, Scott H Biram, Henhouse Prowlers, en vele meer. Ook verscheen hij in radio en TV docu’s als: de Staat van Stasse, Fiel de nacht en de Weg naar de Melkweg.

Sinds 2019 speelt hij met band, met als vaste bezetting; Rob Taekema op bas, Herman Frank als solo gitarist en Johannes Blanksma op drums.

Rob Taekema (bassist)
Bekend geworden als zanger/gitarist van de band Fruitcake. De band scoorde hits als “My feet won’t move” en “I like the way”, en heeft jarenlang getoerd in Europa en Japan. Deelde daarna het podium met o.a. Marcus Miller, Herman Brood, Jango Edwards, Jan Akkerman, Alides Hidding (Time Bandits), Coco York, Wendy Sheridan, Michel LeGrand (Vitesse).

Ook was hij arrangeur/bandleider van de huisband van de TV-show Tonight van Gert Berg.
Begeleidde o.a. Ramses Shaffy, Herman Brood, Wilma Driessen en later ook o.a. The Trammps, The Gibson Brothers, Trini Lopez. Ook was hij zanger/gitarist in de huisband van de dagelijkse TV show van Jos Brink.

Herman Frank (gitarist)
Begon op 13-jarige leeftijd met klassiek gitaar spelen. Switchte na een aantal jaren naar elektrisch spelen in bands. Heeft in alle delen van Nederland gespeeld en een enkele keer in de omringende landen. Hij heeft samen gewerkt met o.a. Frank Kraaijeveld (Bintangs), Erwin Java, Ted Oberg (Livin’ Blues) en de inmiddels overleden locale rock and roll held Jan Giro.
Met zijn eigen band Herman Frank’s Blues Project en met de band Roadhouse op een festival gespeeld met Ten Years After (met Alvin Lee), John Mayall, Junior Wells, Joe Louis Walker. Heeft in voorprogramma’s gestaan van o.a. The Hoax, Blues & Trouble, The Paladins, Snowy White.

Johannes Blanksma (drummer)
Studeerde drums en piano aan het Rotterdams Conservatorium. Speelde op jonge leeftijd in allerlei bands, zoals de uit Los Angeles afkomstige funkband “Future”.
Speelde op verschillende albums van Rob’s band Fruitcake, en toerde met de band in Japan in 1984. Hij was een van de oprichters van de Novo-band (“You’re gonna be mine”), die verschillende platen uitbracht en veel radio- en tv-optredens had. Was toetsenist bij Boom Boom Mancini (o.a. met gitarist Arnold van Dongen). Toerde met Rob en Herman in het powertrio Taek! Blank & Frank. Speelde ook jarenlang drums bij Roadhouse.

Website: https://jackbottleneck.nl/

Tracks:
01. Ain’t Waitin’
02. Blind Love
03. Loanshark Blues (Live)
04. Though It Aches
05. Who’s Gonna Shoe
06. Halfway to Jackson
07. Cow Country
08. What Ever Turns You On
09. The Sweet
10. Christchurch Woman