Hal Cannon – Nothin’ Lastin’

 

Hal Cannon - Nothin' Lastin'

Hal Cannon – Nothin’ Lastin’
Format: CD – Vinyl LP – Digital
Label: Okehdokee
Release: 2022

Release datum: 7 Oktober , 2022

Frontman van de geweldige band 3hattrio en cowboyhistoricus Hal Cannon brengt een prachtig sfeervol album uit. Nothin’ Lastin’. Hij nam het op met muzikale bijdrages van niet de minste artiesten. Om er maar een paar te noemen Tim O’Brien, Mollie O’Brien, Rich Moore, Martha Scanlan, Kate Macleod maar natuurlijk ook 3hattrio collega’s Greg lstock en Eli Wrankle en nog veel meer. Nothin’ Lastin’ slaat op het feit dat tot voor kort Hal Cannon er altijd vertrouwen in had dat dingen goed blijven door generaties heen. Zoals verzamelde oude boeken door de eeuwen heen hun wijsheiden prijs blijven geven. Of zoals gebouwen die na vele jaren stand houden en de inwoners beschermen. Of zoals kunst die in principe voor altijd is. Maar bovenal geloofde hij ondanks de aanwezigheid van oorlogsstokers en machtswellustelingen er bij de meeste mensen wel een gedragscode is die spreekt van goed fatsoen en sociaal en betrokken samenleven.

Maar in de herfst van 2016 ging dat allemaal ineens overboord bij de nationale verkiezingen en het leek erop dat alle regels voor goed fatsoen werden weggestreept door president 45, we zullen hem gemakshalve maar even “cheato” noemen. De titel van dit album is dus een beetje kreet van wanhoop en hulp in de wildernis. Toch leidde dit alles bij veel mensen ook tot een gevoelvan inkeer en met als resultaat dat je meer gaat stil staan bij de dingen die er toe doen. Dingen die weltijdloos zijn, zoals Ce schoonheid van de natuur en alle goedheid en liefde die er toch nog is. Zo ging hijzelf toch weer heel anders kijken naar deze donkere songs en zag hij uit de duisternis licht schijnen en hoop gloren. Luister maar eens naar Plains Of Odessa een prachtig liedje over verlangen naar huis.

Net als in de muziek van 3Hattrio hoor is de muziek van Hal Cannon allerlei invloeden, country, maar ook folk uit zo’n beetje alle werelddelen, of het nu Appalachian folk is, of Oost Europese of van de Aziatische steppes die invloeden zitten er allemaal in. De afsluiter van dit album “silver Dove” gaat over dromen/verlangen naar een betere wereld, Hal schreef het nadat hij een land had bezocht grenzend aan Afganistan geleid onder dictatuur. Recentelijk werd Hal en zijn vrouw gevraagd om deel te nemen aan een wekelijkse zoom meeting met een gezin dat is gevlucht vanuit Afghanistan om Engelse conversatie te oefenen. De 2 jonge vrouwen in het gezin zijn beide dokter van beroep en Hal deelde met hen deze song en nadat ze het goed hadden beluisterd bedankte ze Hal voor het prachtige lied maar vooral ook om zijn inzicht en de zin “where woman walk freely, and hold their heads high. Dat zinnetje sprak hen enorm aan en gaf hen ook hoop. Nothin’ Lastin’ is werkelijk schitterende nostalgisch klinkende wereldse folk.

Website: http://www.halcannon.com/

Tracks:
01. Thirty-Six Miles (3:02)
02. Years Go Down (3:17)
03. Nothin’ Lastin’ (2:47)
04. Marching Off to War (2:48)
05. Johnny Come in from the Cold (3:14)
06. Riding Through the Burn (4:36)
07. Tarantula March (2:48)
08. Moth to a Flame (2:30)
09. The Journey (2:42)
10. Don’t Look Back (2:53)
11. Our Fathers (3:08)
12. Plains of Odessa (3:55)
13. Silver Dove (3:59)