Guy Verlinde & The Artisans of Solace – Live At Minard

 

Guy Verlinde & The Artisans of Solace - Live At Minard

Guy Verlinde & The Artisans of Solace – Live At Minard
Format: CD – 2 Vinyl LP – Dgital
Label: R&S Music
Release: 2022

Release datum: 15 Oktober, 2022

GUY VERLINDE & THE ARTISANS OF SOLACE

Het afgelopen decennium domineerde Guy Verlinde de Belgische blues scene en toerde met zijn band “The Mighty Gators” non-stop door Europa. Hij nam in 11 jaar 12 albums op en speelde in verschillende prestigieuze clubs en op internationale festivals waar hij de affiche deelde met grootheden als: BB King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat, Jeff Beck … In de afgelopen jaren tourde hij in kleine bezetting met de akoestische luistersongs van zijn album ‘All Is Forgiven’ en liet zien dat hij naast de blues ook thuis is in de Americana muziek & het singer-songwriter genre.

Het album ‘Standing In The Light of a Brand-new Day’ is een nieuwe stap in zijn muzikale en tekstuele evolutie. Zijn liefde voor akoestische muziek blijft onveranderd, maar aangezien dit album meer gearrangeerd is, voelde hij de behoefte om extra muzikanten uit te nodigen om deze nummers live te spelen.

The Artisans of Solace zijn een schare topmuzikanten waarmee hij in het verleden veel muzikale kilometers aflegde. De ritmesectie bestaat uit Karl Zosel en Benoit Maddens, die ook bij “The Mighty Gators” the backbone waren. Daarnaast vormen de twee veelzijdige multi-instrumentalisten Tom Eylenbosch en Olivier Vander Bauwede, die meesters zijn in het kleuren met klank, het muzikale sluitstuk van de band.

Het is een concert vol verhalen over liefde, verlies, hoop, wederopstanding … maar vooral over de positieve kracht van muziek. Een niet te missen concert met dromerige, akoestische, verhalende luisterliedjes die naar de keel grijpen.

Website: https://www.guyverlinde.com/

Tracks:
01/A1. INTRO
02/A2. UP ON THE MOUNTAIN
03/A3. ALL IS FORGIVEN
04/A4. KARMA’S GONNA KICK YOUR ASS
05/A5. LAST GOODBYE
06/B1. NO MORE
07/B2. BLIND WILLIE MCTELL
08/B3. AIN’T NOBODY GONNA HOLD ME DOWN
09/B4. IN JULY
10/C1. THE UNSUNG
11/C2. KEPPE, ‘K ZIEN IER VOE JOEN
12/C3. RECKONIN’ BLUES
13/C4. CAROLINE BRINGS
14/D1. THE WAY YOU ARE
15/D2. I SHALL NOT BE MOVED
16/D3. SURRENDER TO THE GROOVE