Eric Devries – Traveler’s Heart

 

Eric Devries - Traveler's Heart

Eric Devries – Traveler’s Heart
Format: CD
Label: Eigen Beheer – Distributie: Coast To Coast
Release: 2024

Release datum: 6 September, 2024

‘Traveler’s Heart’ is het vijfde soloalbum van singer-songwriter Eric Devries en de opvolger van het succesvolle en zeer goed ontvangen ‘Song & Dance Man’ uit 2021, waarmee Devries de afgelopen twee jaar door Nederland, Duitsland en Oostenrijk toerde

‘Traveler’s Heart’ is nagenoeg volledig akoestisch en bijna volledig live in de studio opgenomen door Devries en zijn Song & Dance Band, vernoemd naar het vorige album en bestaande uit Janos Koolen (banjo, mandoline, gitaar, klarinet, tevens producer), Joost van Es (viool) en Lucas Beukers (contrabas). De Britse singer-songwriter legende Iain Matthews – van wie Devries tevens medebandlid is in diens Matthews Southern Comfort – en de grand dame van de Nederlandse pop Fay Lovsky hebben op meerdere nummers gastvocalen verzorgd.

Devries is er als veelgevraagd muzikant aan gewend veel van huis te zijn, maar ook om van huis te wisselen. Reizen is dan ook het overkoepelende thema van ‘Traveler’s Heart’, zowel letterlijk als overdrachtelijk, waarbij de inmiddels in Spijk neergestreken singer-songwriter de nodige zelfspot niet schuwt. “Ik ken niemand die zó vaak is verhuisd als ikzelf. Dus uithuilen en opnieuw beginnen is mij niet vreemd. Een ‘Traveler’s Heart’ is niet per se een gemak, maar wel een bron van verhalen, avonturen en altijd weer nieuwe songs.” Het album kent literaire verwijzingen naar het werk van Amerikaanse schrijvers als Truman Capote en Jack Kerouac.

Devries is een muzikant en liedjesschrijver met veel ervaring. Al in de jaren tachtig speelde hij in het voorprogramma van bands als The Jam en The Style Council. Met zijn band The Big Easy was hij een vaste waarde in het clubcircuit en bereikte hij de tweede plaats in de Grote Prijs van Nederland in 1992. Devries heeft albums uitgebracht met Songwriters United, Hidden Agenda Deluxe en het legendarische Matthews Southern Comfort.

Zijn solowerk is een mix van folk, bluegrass en blues, geworteld in de traditie van de grote singer-songwriters van de jaren ’70 zoals Bob Dylan, John Prine en Townes van Zandt. Met de do-it-yourself attitude van de punkbeweging en gezegend met talent voor de Engelse taal om verhalende en diepzinnige teksten te schrijven onderscheidt Devries zich binnen het landschap van singer-songwriters in de Lage Landen. Het vijfde soloalbum ‘Traveler’s Heart’ verschijnt twintig jaar na zijn debuut als soloartiest.

Website: https://ericdevries.info/

Tracks:
01. Shadow Of A Man
02. Miss Holly Golightly
03. Traveler’s Heart
04. Hit The Road Running
05. Wheels In Motion
06. Shine
07. What If It’s A Boy
08. A Better Man
09. Walk Back In The Rain
10. Start Anew
11. Ballad Of Johnny & Ginny
12. Angels In The Snow
13. All Because Of You