David Ronaldo & The Dice – Tunes For A Dime

 

David Ronaldo & The Dice - Tunes For A Dime

David Ronaldo & The Dice – Tunes For A Dime
Format: CD
Label: Fandango Music
Release: 2023

Release datum: 27 Januari, 2023

David Ronaldo & the Dice houden het ritme strak: na ‘Citizen of the World’ in 2019 en ‘Shoot them with Words’ in 2021 volgt nu de release van het derde full album “Tunes for a Dime”.

Tussen de vele concerten door werkte de band in 2022 aan nieuw materiaal om vervolgens de studio in te duiken. Het resultaat: ‘Tunes for a Dime’ bevat tien eigen songs over de dingen des levens, met hier een daar een gemeende knipoog naar het verleden of naar zichzelf.

De gitaar georiënteerde Americana roots-rock muziek met de herkenbare hese stem van David is al enkele jaren hét handelsmerk van de band. De sfeer van hun muziek varieert van donker, onheilspellend bluesy tot funky en speels, waarbij de gitaren van het duo Verbinnen-Lekenne altijd centraal staan.

David Ronaldo & the Dice zijn stilaan graag geziene gasten in clubs en op festivals. De 2 eerste albums kregen lovende kritieken en vooral live wordt hun Southern roots-rock georiënteerde Americana sound ten zeerste gesmaakt. Met o.a. multi-percussionist Marco Epis in de gelederen worden de drums al eens vervangen door conga’s en djembées, waardoor ook (semi-) akoestische concerten tot de mogelijkheden behoren.

Ook voor dit album deed de band beroep op enkele bevriende muzikanten (Patrick Cuyvers op Hammond orgel, Pieter Akkermans op piano, Wim Degeest op blues harp, Luk de Graaff en Steve Ceulemans op bas), wat zorgt voor een extra dimensie. De backing vocals zijn van niemand minder dan Chantal & Steve Kashala en Luk de Graaff.

De release van ‘Tunes for a Dime’ is voorzien op 27 januari 2023. Het album wordt die dag ook integraal voorgesteld in GC De Mena (Provinciebaan 2 in Rotselaar).

Website: https://www.davidronaldo.be/

David Ronaldo & The Dice - Tunes For A Dime - back