David Ronaldo & The Dice – Burning (A)Live

 

David Ronaldo & The Dice - Burning (A)Live

David Ronaldo & The Dice – Burning (A)Live
Format: CD
Label: Fandango Music
Release: 2023

Release datum: Oktober 28, 2023

Na 3 studio albums was het voor David Ronaldo & The Dice tijd om een LIVE album te brengen. De redenen lagen voor de hand: ze zijn een erg goede liveband, getuige daarvan hun plaats als finalist in de recente Belgian Blues Challenge en de lovende reacties van zowel pers als publiek. Het is dan ook geweldig om die live ervaring te vereeuwigen en te kunnen delen, met de imperfecties die bij een live-optreden horen én met het enthousiasme van het publiek op de achtergrond.

De opnames vonden plaats in De Klinker Club in Aarschot, die volgens de aanwezigen nog nooit zo goed geklonken heeft! Geluidsman Raf Devlieghere verzorgde niet alleen de klank in de zaal, maar ook de opnames. Daar ging Dirk (Studio Fandango) mee aan de slag, met als resultaat: een album met maar liefst 16 live gebrachte nummers. Zonder overdubs of gedoe.

De Band:
David Ronaldo & the Dice zijn graag geziene gasten in clubs en op festivals. Hun albums krijgen lovende kritieken en vooral live wordt hun Southern roots-rock georiënteerde Americana sound ten zeerste gesmaakt. De herkenbare, hese stem van David is al enkele jaren hét handelsmerk van de band. De sfeer van hun muziek varieert van donker, onheilspellend bluesy tot funky en speels, waarbij de gitaren van het duo Verbinnen-Lekenne altijd centraal staan. En met multi-percussionist Marco Epis in de gelederen worden de drums al eens vervangen door conga’s en djembées, waardoor ook (semi-) akoestische concerten tot de mogelijkheden behoren (David Ronaldo & The Dice Almost Unplugged).

Website: https://www.davidronaldo.be/

David Ronaldo: lead vocals – akoestische & elektrische gitaar
Charly Verbinnen: lead gitaar
Dirk Lekenne: backings vocals, slide, lapsteel & lead gitaar
Marco Epis: drums & multi-percussie
Tim Van Passel: bas

Gastmuzikanten: Pieter Akkermans (keys) en Lesley Verbeeck (backing vocals)

David Ronaldo & The Dice - Burning (A)Live - back