Danko Jones – Electric Sounds

 

Danko Jones - Electric Sounds

Danko Jones – Electric Sounds
Format: CD – Vinyl LP – Digital
Label: AFM Records – Suburban Records
Release: 2023

Release date: September 15, 2023

Vanaf 15 september 2023 wordt er weer een tandje bijgeschakeld, want de onbetwiste koningen van de rock’n’roll zijn terug. ‘Electric Sounds’ wordt de naam van het elfde album van DANKO JONES en het heeft meteen het gevoel van een klassieker.

Sinds frontman Danko en bassist JC hun krachten bundelden met drummer Rich Knox, is het creatieve vuur van de band feller dan ooit. Een reeks albums – ‘Fire Music’, ‘Wild Cat’, ‘A Rock Supreme, Power Trio’ – heeft geleid tot nog intensere touren en onvermoeibare toewijding aan de zaak van rock.

‘Electric Sounds’ is het beste bewijs dat zelfs een wereldwijde pandemie DANKO JONES niet kon stoppen. Van de chutzpah van opener Guess Who’s Back en de gespierde new-wave strut van Good Time tot de belofte van het titelnummer van “smash a duizend gitaren vanavond!” en de edgy, loensende stomp en schokkende roos van het refrein van Stiff Competition.

‘Electric Sounds’ is een bedrieglijk diverse aangelegenheid.

Gastbijdrages van Tyler Stewart (Barenaked Ladies) in She’s My Baby, Damian Abraham (Fucked Up) in Get High? en gitarist Daniel Dekay (van de Canadese thrashlegende Exciter) op Electric Sounds ronden het plaatje met snotterig enthousiasme af!”

Website: https://dankojones.com/

Tracks:
01. Guess Who’s Back
02. Good Time
03. Electric Sounds
04. Get High?
05. Stiff Competition
06. She’s My Baby
07. Eye for an Eye
08. I Like It
09. Let’s Make Out
10. What Goes Around
11. Shake Your City