Boaz – Keep It Simple

 

BOAZ - Keep It Simple

Boaz – Keep It Simple
Format: CD – Vinyl LP – Digital
Label: Eigen Beheer
Release: 2022

Release datum: 9 September, 2022

‘Keep It Simple’ is het debuutalbum van het twintigjarige Nederlandse country-, blues- en soultalent Boaz. Boaz – voluit Boaz Roelevink – is op 20 januari 2OO2 geboren in het Friese stadje Franeker. Toen hij anderhalf jaar was verhuisde hij met zijn familie naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Er werd in het gezin veel muziek gedraaid en gezongen/ en al snel ontdekte hij zijn liefde voor country, blues en soul. Tussen de wijngaarden rondom het huis stond de jonge Boaz vaak met zijn vader te zingen.

Op 13-jarige leeftijd en inmiddels met zijn familie teruggekeerd naar Nederland, pakte hij het gitaarspelen op om zichzelf te kunnen begeleiden. Nadat Boaz in 2O2O de finale bereikte in de 5856 talentenshow We Want More, werd het hem duidelijk dat hij zijn leven wilde wijden aan muziek. Hij begon zijn eigen liedjes te schrijven en in samenwerking met meer ervaren muzikanten als Maurice van Hoek en Mercy John ontwikkelde hij zijn vaardigheden als songwriter.

Met als veelbelovend resultaat het album ‘Keep It Simple’, met elf gloedvolle gitaarliedjes met een oorsprong in de Amerikaanse rootsmuziek, waarin hij tekstueel zijn levenslessen en -ervaringen heeft verwerkt. Dingen die hij mee heeft gemaakt en koestert. Over zijn familie,zijn eerste liefde, zijn eerste gebroken hart en ander leed, maar altijd vanuit een het-glas-is-halfvol-benadering.

‘Keep It Simple’ is opgenomen in de Utrechtse Mailmen Studio met een uitgebreide band bestaande uit drums, bas, gitaren, toetsen, een blazerssectie en achtergrondzangeressen die de perfecte begeleiding en ondersteuning vormen voor Boaz’ doorleefde stem.

Boaz Albumpresentatie ‘Keep It Simple’:
Vrijdag 9 september – Neushoorn – Leeuwarden

Website: https://boazmusic.nl/

Tracks:
01. Midnight Train
02. sweet, sweet Honey
03. Keep It Simple
04. Gambling with Love
05. Lighthouse
06. Lovestreet 55
07. Red Rose
08. what A Feeling
09. Love In The Fast Lane
10. Ready To Fly
11. Strong Love