BMX Bandits – Dreamers On The Run

 

BMX Bandits - Dreamers On The Run

BMX Bandits – Dreamers On The Run
Format: CD – Vinyl LP – Digital
Label: Tapete Records – Distributie: Sonic RendezVous
Release: 2024

Release date: April 26, 2024

Het is zeker alweer meer dan tien jaar geleden dat we iets van BMX Bandits hadden vernomen en plots hier uit het niets het lang verwachte album.

Het Schotse BMX Bandits werd in de jaren tachtig vorige eeuw opgericht door Duglas T. Stewart en diverse bandleden dwaalde uit naar bekendere band zoals The Soup Dragens, Teenage Fanclub en The Vaselines. Nu heeft Duglas weer een wat jongere formatie bij elkaar gescharreld met een uitkomst van een prima album.

‘Dreamers On The Run’ is het twaalfde album van het Schotse BMX Bandits en had eigenlijk al in 2014 klaar moeten zijn. Maar nadat leider Duglas T Stewart begonnen was met het schrijven en het ontwikkelen van ideeën stortte hij mentaal en fysiek in. Maar nu, tien jaar later, ligt de plaat er dan toch en hij is prachtig geworden.

Overrompelende liedjes en melodieën, popmuziek die voortborduurt op wat vroeger de Beach Boys en de Beatles deden, muziek waarin meestal de zon lekker schijnt. Het allerbeste nummer van de plaat en überhaupt een van de beste van het jaar, Setting Sun, is geschreven door Stewart’s nieuwe rechterhand Andrew Pattie. Hij is er mede-verantwoordelijk voor dat ‘Dreamers On The Run’ de wachttijd van tien jaar dubbel en dwars waard was.

Website: https://bmxbandits.net/

Tracks:
01. Dreamers On The Run
02. Setting Sun
03. Time To Get Away
04. What He Set Out To Be
05. Cockerel’s Waiting
06. My Name Is Duglas (Don’t Listen To What They Say)
07. Home Before Dark – In The Industrial Zone
08. Hop Skip Jump (For Your Love)
09. The World Was Round
10. Things You Threw Away
11. Digital Dreamers