Black Bottle Riot – That’s Amore

 

Black Bottle Riot - That's Amore

Black Bottle Riot – That’s Amore
Format: CD – Vinyl LP – Digital
Label: Semper Surditas – Sonic Rendezvous
Release: 2023

Release datum: 1 Mei, 2023

Gitaarband Black Bottle Riot zet dit jaar weer elk podium in lichterlaaie met hun stevige rock. De band veroverde gedurende hun vijftienjarige bestaan de harten van publiek en recensenten. Met hun nieuwe album ‘That’s Amore’ laten ze wederom zien dat ze zichzelf steeds weer weten te vernieuwen en te ontwikkelen, zonder hun roots te vergeten: blues, soul en rock & roll.

‘That’s Amore’ is alweer hun vijfde album, waarin naast de invloeden uit de rock en blues meer dan ooit de soul en de warmte van het analoge geluid klinken. Na al die tijd is Black Bottle Riot nog steeds ‘alive and kicking’ uit de liefde voor het samen muziek maken. Met de jaren wordt de onderlinge verbinding en het vakmanschap alleen maar sterker. Zowel op de plaat als op het podium brengt de band hun soulvolle rockmuziek op een zelfverzekerde, nononsense manier. Meer dan ooit komen ze met ‘That’s Amore’ tot de kern van waar ze voor staan en wat ze kunnen. Kwaliteit staat altijd bovenaan.

Met ‘That’s Amore’ is het de band dankzij zelfopgelegde beperkingen gelukt het livegevoel op plaat vast te leggen. Geen overdubs, niks rechttrekken maar live opnemen in de studio. Black Bottle Riot bewandelt met dit album een route die raakt aan allerlei inspiratiebronnen: van de tex-mex rock van Los Lobos tot de garagerock van de Hellacopters. Een volwassen album met een positieve inslag, met volop ‘good time rock & roll’.

Als gasten treffen we Martijn “Tinez” van Toor aan op saxofoon en Thijs Schrijnemakers (Orgel Vreten) op toetsen.

Van enorme podia op festivals als Rockin’ Park,Zwarte Cross, Eurosonic Noorderslag en Down The Rabbit Hole tot hete, zweterige bluesclubs: Black Bottle Riot heeft sinds de oprichting zijn sporen verdiend in het livecircuit in binnen- en buitenland. Ze hebben daarbij de line-up gedeeld met grote namen als PearlJam, The Black Keys, The War On Drugs, Black Stone Cherry, Rival Sons en Ryan Adams en zijn support act geweest voor muzikale legendes ZZTop. Black Bottle Riot: voor iedereen die houdt van de ruige bluesrock van The Allman
Brothers Band, Tom Petty & The Heartbreakers en Thin Lizzy.

21 april: Release party Doornroosje – Nijmegen

Website: https://www.blackbottleriot.com/

Tracks:
01. That’s Where I Stand
02. Long Road Down
03. Midnight Walkers
04. Still Got My Soul
05. Just a Man
06. Burning Desire
07. Border Town
08. Stepping Through the Rain
09. Hard Bargain
10. High Water
11. Salt to the Sea