BJ Baartmans – Happy Even Only

 

BJ Baartmans - Happy Even Only

BJ Baartmans – Happy Even Only (EP)
Format: Digital
Label: Continental Record Services
Release: 2023

Al vele jaren is BJ Baartmans vanwege zijn werk als producer en snarenvirtuoos bij talloze nationale en internationale producties, artiesten en tours zoals muziekkrant OOR het noemt: het oliemannetje van de Nederlandse rootsmuziek. Zonder zijn werk zouden heel veel muzikale radertjes niet zo soepel lopen. En je zou het haast vergeten, want het is al weer een hele tijd gelden dat er werk onder zijn eigen naam verscheen, maar BJ heeft natuurlijk ook een reputatie als begenadigd singer-songwriter op te houden.

Gelukkig levert hij dan ook met Happy Even Only en Sold Ground alvast twee nummers van zijn volgend jaar te verschijnen album ‘Ghostwriter’.

“A ghostwriter’s always got someone to blame” is een regel uit één van de songs op het nieuwe album. Verhalen kunnen zichzef aandienen maar daarmee hebben ze nog niet zomaar een verbinding met de luisteraar. En die moet ze zich wel eigen kunnen maken. Daar zit een schrijver tussen. Een schrijver kan zich best verschuilen achter zijn personages. Maar tegelijkertijd ook weer niet. Het moeten toch “echte” karakters zijn. Goeie liedjes dragen die spanning in zich. Een intrigerende en gevoelsrijke wereld, open en bloot op tafel. En dan is er een stem die de woorden moet dragen. En gitaren, drums, toetsen. Een klankpalet dat niks verbergt maar ook complex en rijk is. GHOSTWRITER is een rock & roll album, ook waar het zachtjes verleid of langzaam meandert.

Wat om naar uit te kijken.

Website: https://www.bjbaartmans.nl/

Tracks:
01. Happy Even Only
02. Solid Ground