Bas Beenackers – Bas Beenackers

 

Bas Beenackers - Bas Beenackers

Bas Beenackers – Bas Beenackers
Format: CD
Label: Revanche Records – Concerto
Release: 2023

Release date: September 29, 2023

Het intrigerende solodebuut van Bas Beenackers
De zonovergoten stranden van zijn verbeelding

Wie Bas Beenackers ooit op het podium heeft mogen aanschouwen, solo of met zijn indierockband My Blue Van, weet dat hij volledig verdwijnt in de songs. Er in oplost als het ware. Klanken en woorden versmelten en brengen ook de luisteraar in een tranceachtige stemming. En daarin slaagt hij niet alleen live. Zijn titelloze solodebuut spoelt in aangename golven over ons heen, al borrelt onder het wateroppervlak de existentiële onrust.

Solodebuut? Heeft zanger-gitarist Bas Beenackers (Maarheeze, 1985) niet al eerder de ep ‘Man’ onder eigen naam uitgebracht? Ja, dat klopt. De vijf akoestische gitaarliedjes die daarop staan zijn nu aangevuld met nog eens vijf tracks die weliswaar rijker zijn gearrangeerd, maar in toon en thema naadloos passen bij de oudere nummers.

“Alle tien liedjes zijn spiritueel en emotioneel”, vertelt Beenackers vanuit zijn uitgestrekte tuin in het landelijke Oud-Zuilen, aan de periferie van Utrecht. Verderop werkt zijn vrouw in de moestuin en spelen zijn zoons in een grote regenplas. “Ik schrijf gevoelsmuziek over de grote onderwerpen van het leven: de liefde, de dood, het nageslacht. Ik houd er niet van om mijn teksten kapot te analyseren, maar ze zijn absoluut contemplatief van karakter. Hopelijk vinden mensen er troost in, op een zondagochtend met de gordijnen dicht en de kachel aan.”

Website: https://www.basbeenackersmusic.com/

Data:
28-09: Music around the fireplace – Hilversum
30-09: Concerto In Store – Amsterdam 16:30
08-10: Tivoli Vredenburg – Utrecht – cd album release concert met blazers
19-10: Hal015/Rietveld theater – Delft
09-11: Rebel Rebel – Dordrecht
14-12: Ekko – Utrecht – support voor the Isbells

Tracks:
01. Stork
02. Reason
03. Ride It
04. Repent
05. Breathe
06. Polly
07. Motion
08. Child
09. Cherry
10. Surface