New Release: Barry Hay & JB Meijers – Fiesta De La Vida

 

Barry Hay & JB Meijers - Fiesta de la Vida

Barry Hay & JB Meijers – Fiesta De La Vida
Format: CD – Vinyl LP
Label: Zip Records
Release: 2022

Release datum: 22 april, 2022

– Het nieuwe album van Barry Hay & JB Meijers

Deze twee vrienden behoeven geen introductie, de één frontman van de grootste rockformatie die Nederland ooit heeft gekend en de ander de motor achter de Common Linnets, De Dijk en vele andere formaties.
Vroeger of later zouden Barry Hay en JB Meijers zich aan een gezamenlijk muziekproject zetten en in 2019 was het zover, toen bij Universal Music hun album ‘For You Baby’ verscheen.
De twaalf songs op het album waren een greep uit de platenkast van Barry Hay, opnieuw opgeno-men door en met zijn vriend en duizendpoot JB Meijers. Er werd zo enthousiast gereageerd op For You Baby dat een serie concerten al snel uitverkocht. De pandemie die vervolgens uitbrak gooide roet in het eten, maar voor 2022 zijn er nieuwe, grootse plannen gemaakt.

‘Barry Hay: Eigenlijk werken we heel hard. JB heeft een tomeloze werkdrift en daar laat ik me dan volop in meesleuren. Bovendien wordt er veel gelachen en zo hadden we voor we er erg in hadden een dubbelalbum, Tataaa!’

In januari verscheen het zonnig klinkende Unconditionally en een maand later de vrolijke mariachi klanken van ‘Fiesta de la Vida’, tevens de titelsong van het album dat eind april zal verschijnen. Op het album Fiesta de la Vida staan naast vier nieuwe composities weer een hoop covers. Het mag geen verbazing wekken dat de sound van de plaat hier en daar een tropisch tintje heeft gekregen, nu JB Meijers zijn Quasimono Studios heeft verplaatst naar Bonaire.
Fiesta de la Vida kent weer een bonte verzameling songtitels, van T-Rex tot Tanita Tikaram en van Chuck Berry tot Tom Jones.

‘JB Meijers: Barry is mijn beste vriend. Mind you, ooit was hij die iconische zanger van de allereer-ste band die ik live zag. Daar denk ik nog maar zelden aan wanneer we samen muziek maken. Dat is zó spontaan en zó verschrikkelijk leuk! Niets is te gek in Barry’s rijke kop en ik loop daar graag doorheen als een kleine jongen in een snoepwinkel.’

Ter gelegenheid van het verschijnen van Fiesta de la Vida (én ook een beetje van For You Baby, dat immers nooit live kon worden uitgevoerd) heeft mediabedrijf Medialane een concert georgani-seerd op 5 november in de Ziggodome. De band zal worden aangevuld met een echt Mexicaans mariachi-orkest en ook Danny Vera zal er een gastoptreden geven.
Platenlabel Zip Records zal speciaal voor de gelegenheid vinyl laten persen waar de fans op kun-nen intekenen en dat ter plekke gesigneerd kan worden afgehaald.

Speciaal voor hun eigen streaming platform zal Apple Music van het album een revolutionaire ‘At-mos-mix’ laten maken, waarbij de muziek van alle kanten op je af lijkt te komen.

Op 22 april verschijnt het album Fiesta de la Vida op de streaming platforms én op CD.
De vinyl uitgave van het album zal exclusief verkocht worden in combinatie met een ticket voor het optreden in de Ziggodome.

Website: https://www.fiestadelavida.nl/