Ad Vanderveen – Rise In Love

 

Ad Vanderveen - Rise In Love

Ad Vanderveen – Rise In Love
Format: CD
Label: Eigen Beheer – Distributie: Coast To Coast
Release: 2024

Release datum: 19 April, 2024

Instead of falling, let’s rise in love

Deze regel kwam binnen bij singer-songwriter Ad Vanderveen en het duurde niet lang voordat het een song werd, de titelsong van een album dat gaat over liefde in vele facetten en fases. Meestal associëren we liefde met één bepaalde persoon maar het gevoel kan ook een universelere vorm aannemen en veel meer gaan omvatten – naasten, buren, land, de planeet en misschien zelfs daarbuiten.

Volgens Vanderveen is het een intern proces van groei dat, hoewel het zeer individueel is, ook de wereld als geheel ten goede komt. Dit thema loopt door Rise In Love en komt door de songs heen terug.
Qua muziek en sfeer is het album afwisselend – er zijn stemmige ballads en langer uitgesponnen werk, en er zijn ook compacte songs die volgens ingewijden zelfs een hitsingle kwaliteit hebben.

Niet dat op zoiets overigens ingezet zal worden – er is in deze niche geen uitgebreide marketing en promotie campagne en de ophef en tam-tam die daarmee gepaard gaan passen volgens de singer-songwriter ook niet bij de inhoud. “De plaat kan het beste voor zichzelf spreken en de rest laten we over aan de natuurwetten van aantrekking – like attracts like”, aldus Vanderveen.

De muziek op ‘Rise In Love’ is kleurrijk georkestreerd maar blijft dicht bij huis, geworteld in de folk traditie van stem met akoestische gitaar of piano. Zoals we gewend zijn van Ad Vanderveen staat de song centraal en de muziek dient de inhoud.

Website: https://advanderveen.com/

Tracks:
01. Rise In Love
02. Can’t Cross Over
03. Why Wonder Why
04. Good Life
05. Where Does Love Belong
06. What Is It
07. One More Goodbye
08. Homesick
09. Forgiveness
10. Best For Last