Ad Vanderveen & Guests Only Olney

 

Ad Vanderveen & Guests - Only Olney

Ad Vanderveen & Guests – Only Olney
Format: CD – Digital
Label: Songsense – Coast To Coast
Release: 2023

Release date: September 29, 2023

Singer-songwriter Ad Vanderveen ontmoette David Olney voor het eerst in 1993 en was direct in de ban van zijn liedjes en zijn persoonlijkheid. Zijn songs grepen hem bij de lurven en hij voelde direct een connectie en die bleek ook wederzijds te zijn. Iets wat Ad nogal verbaasde, want hij kwam toen nog maar net om de hoek kijken als muzikant.

Door de jaren heen bleven beide heren elkaar volgen en werkte ze soms ook samen en was Olney een grote inspiratiebron voor Vanderveen. Op ‘Only Olney’ zingt hij een prachtige selectie van de fantastische songs die Olney in zijn rijke oeuvre schreef met hulp van enkele gasten die ook iets met Olney hadden.

Echt weergaloos prachtig is de versie van If My Eyes Were Blind die hij zingt met Iain Matthews die ook nog op Little Bit Of Poison te horen is. Een andere bijzondere gastbijdrage is die van Freek De Jonge (die ook ooit met Olney tourde) die in het Nederlands harmonieën zingt op Little Bird en met Hella de Jonge die ook nog even op de viool door de song heen vliegt.

Naast deze speciale gasten horen we natuurlijk ook de prachtige stem van Kersten de Ligny en de fraaie huilende pedal Steel van Jan-Erik Hoeve. Tot slot is er ook nog ergens een stukje ghost vocal verstopt van Olney zelf.

‘Only Olney’ is een prachtige en zeer smaakvolle ode geworden aan de helaas te vroeg overleden David Olney.

Website: https://advanderveen.com/about/

Tracks:
01. Saturday Night and Sunday Morning
02. Women Across The River
03. If My Eyes Were Blind
04. Little Bit Of Poison
05. Vincent’s Blues
06. If It Wasn’t For The Wind
07. Jerusalem Tomorrow
08. Little Bird (What I Do)
09. Millionaire
10. Mister Vermeer
11. Sad Saturday Night