Komodo – Barbarians

 

Komodo - Barbarians

Komodo komt met nieuwste album ‘Barbarians’

Op vrijdag 4 maart komt Komodo met hun nieuwste album ‘Barbarians’. Een plaat vol met psychedelische indie-rocksongs gemaakt om je de hele nacht te laten dansen. Later deze maand start ook nog eens de gelijknamige clubtour door Nederland. Die dansschoenen mogen dus vast gepoetst worden.

Komodo maakt Vintage Exotic Rock ‘n’ Roll. Een brouwsel vol met magische spreuken van over de hele wereld, ontworpen om je dag en nacht te laten dansen. Psychedelische rock, gemixed met desert blues, surf rock, afro-disco, rumba en Indiase raga. Komodo brengt niet-westerse geluiden en ritmes, onverwachte instrumenten en een killer high-energy live-show. Zo hoor je onder andere de Griekse bouzouki, de Arabische oed en de West-Afrikaanse kora, maar ook dwarsfluit en melodica.

Na de release van het debuutalbum in 2019 heeft Komodo op verschillende prestigieuze festivals als Noorderslag en Grasnapolsky gespeeld. Ze speelden ook op de gerenommeerde Franse festivals Transmusicales de Rennes en Printemps de Bourges. De vorige singles Lost Kids en Easy Prey waren al hitsingles op de Nederlandse radio. Die laatste schopte het zelfs tot Radio 2 TopSong. Momenteel raast de nieuwe single Push & Pull door de ether.

Bij een nieuw album hoort natuurlijk ook een tour. In maart en april gaat Komodo door Nederland touren. Tickets voor de tour zijn vanaf nu te koop bij de desbetreffende poppodia en de website van Komodo.

Website: https://www.thebandkomodo.com/shows

Barbarians release tour:
18-03: Merleyn, Nijmegen
25-03: Melkweg, Amsterdam
01-04: Simplon, Groningen
02-04: Hedon, Zwolle
08-04: Victorie, Alkmaar
15-04: TivoliVredenburg, Utrecht
23-04: Paard, Den Haag