Julian Sas – Electracoustic

 

Julian Sas - Electracoustic

Julian Sas – Electracoustic
Format: 2CD – 3LP – Digital
Label: Cavalier Recordings
Release: 2022

Release datum: 4 maart 2022

‘ELECTRACOUSTIC’, een ongewone titel voor een ongewoon album, Het is het 11e studioalbum van Julian Sas, (blues) gitarist extraordinaire. Net als zijn succesvolle voorganger, ‘Stand Your Ground’, is ‘Electracoustic’ geproduceerd door Julian Sas en manager Ed Bos. Het album werd in het najaar van 2021 opgenomen in de Van Studio in Spakenburg.

De plaat is het resultaat van een reis waarvoor de omschrijving ‘emotionele achtbaan’ een understatement is. Optreden, lange shows, altijd onderweg. Dat is het leven van de Julian Sas Band. De pandemie sloeg toe. In een flits was al dat weg. Shows werden geannuleerd, opnieuw ingepland en weer geannuleerd, Een nachtmerrie. Niet te bevatten.

Maar muziek maken is voor Julian Sas en zijn kameraden een levensbehoefte. Ze kunnen niet zonder. En dus vonden ze een manier om toch weer samen te kunnen spelen. Het musiceren, de broederschap, het jammen. Ze misten het te erg en de muziek leek hen te sterken in deze ongewone tijd, ideeën ontsproten, riffs en jams werden songs. Ondanks de vreemde tijd, ondanks het ontbreken van publiek, hadden de wapenbroeders de weg naar boven weer gevonden.

Maar toen sloeg het noodlot toe. En hard. Erg hard. Vriend en collegamuzikant Fotis Anagnostou werd gediagnosticeerd met een vreselijke ziekte. De bandleden waren geschokt. Maar hun reactie was het bewijs dat broederschap geen holle frase was. Verdriet, gedeeld geluk en tranen;Julian, Roland en Lars waren er voor Fotis. In het ziekenhuis en bij zijn laatste reis naar huis, naar Athene, waar hij zijn laatste dagen zou doorbrengen met familie en vrienden.

Julian: Bij dat vertrek van Fotis’ laatste reis, dacht ik dat onze gevoelens van dat moment niet in woorden uit te drukken waren. Enkele maanden later, toen ik naar een paar van de demo’s luisterde, realiseerde ik me dat we dat wel konden. De muziek was er. Het was goed, eerlijk en wachtte op ons. Het was het juiste moment om de draad weer op te pakken en de muziek te delen.
Ik vond altijd de akoestische demo’s uit mijn thuisstudio bijzonder. Daarom besloten we de 12 nieuwe nummers op twee verschillende manieren op te nemen: elektrisch en akoestisch. Als ik terugkijk op het tot stand komen van deze plaat kan ik dat niet anders omschrijven als een bijzondere en vreemde reis was. Het was vriendschap, respect en de liefde voor muziek die ons meer dan ooit verenigde.

‘ELECTRACOUSTIC’ bevat 24 tracks: 12 nummers elektrisch opgenomen, d.w.z. met volledige band en dezelfde 12 nummers in een akoestische versie.

Website: https://www.juliansas.com/

Tracks:
CD 1 – The Electric Session
01. World On Fire
02. Waiting For Tomorrow
03. Blues Are Killing Me Anyhow
04. Liberation
05. Just a Song
06. Devil At the Door
07. Coming Your Way
08. Fallin’ From the Edge of the World
09. These Days
10. I Will Carry You
11. Always On the Run
12. Leave It Up To You

CD 2 – The Acoustic Session
01 . World On Fire
02. Waiting For Tomorrow
03. Blues Are Killing Me Anyhow
04. Liberation
05. Just a Song
06. Devil At the Door
07. Coming Your Way
08. Fallin’ From the Edge of the World
09. These Days
10. I Will Carry You
11. Always On the Run
12. Leave It Up To You

De band:
Julian Sas: gitaren en zang
Roland Bakker: Hammond Orgel en piano
Lars-Erik Van Elzakker: Drums en percussie
Met dank aan Barend Courbois: bas

Opgenomen en gemixed door Julian sas, Ed Bos en Paul Schuurman
Geproduceerd door Julian Sas en Ed Bos
Opgenomen in de Van Studio, Spakenburg, Nederland
Alle muziek werd gecomponeerd door de Julian sas band Alle teksten werden geschreven door Julian Sas

Alle songs zijn uitgegeven door Cridecoeur Music

Julian Sas - Electracoustic - back