Robbie Bachman, de drummer en medeoprichter van de Canadese rockband Bachman-Turner Overdrive, is op 69-jarige leeftijd overleden

 

Robbie Bachman

Bron: Nu.nl

Robbie Bachman, de drummer en medeoprichter van de Canadese rockband Bachman-Turner Overdrive, is op 69-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn oudere broer Randy Bachman, de frontman en gitarist van de groep, vrijdag laten weten op Twitter. Een doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

“Weer een droevig verlies”, schrijft Bachman. “Misschien heeft Jeff Beck een drummer nodig”, zegt hij over de Britse gitarist die eerder deze week op 78-jarige leeftijd overleed.

Bachman Turner-Overdrive, bekend van nummers als You Ain’t Seen Nothing Yet, werd in de jaren zeventig opgericht door de broers Bachman en bassist Fred Turner. De groep ging in 1979 uit elkaar om vervolgens in wisselende samenstellingen en verschillende periodes weer door te gaan.

Robbie Bachman, die eigenlijk Robin Peter Kendall Bachman heette, beleefde zijn laatste tijd bij de band van 1988 tot en met 2005. De drummer maakte in de jaren zeventig de succesvolste periode van BTO mee. Samen met de groep scoorde hij hits als Roll On Down the Highway en Takin’ Care of Business. De band stopte in 2018.