Een mooie aanloop naar nieuw materiaal

 

Indie rock band The Horse Company hield in 2013 op te bestaan. Het jaar dat ze in de 3FM zaal speelden op Noorderslag, ze bij 3voor12 album van de week werden met hun derde album ‘Calypso’ en dat ze een mooie clubtour hadden staan en de festivalweides ze toelachten. Het einde kwam snel en onverwacht. Sindsdien is the Horse Company een goed bewaard indie geheim in Nederland met een trouwe fanbase.

 

Onlangs begon de band bestaande uit de gebroeders en songschrijvers Hilberdink (Arjen en Vincent) en Jeroen Hobert (drums) en Arjan Pronk (gitaar) weer voorzichtig te jammen in hun oude oefenhok. En voorman Arjen pakte de opnamen van de EP erbij die hij maakte kort na het uiteenvallen van de band.

Arjen begon de geraamtes van de songs die hij opnam met Matthijs Herder in de zomer van 2015 weer in te kleuren. Hij schreef teksten en extra flarden mooie nieuwe muziek. En zie daar, de wonderschone EP: ‘Orca’ onder zijn alias; HORSE.

Een mooiere aanloop naar nieuw materiaal van het moederschip kunnen wij ons niet bedenken. En hoewel de link duidelijk is, staat HORSE wel op eigen benen.