Hans Vandenburg – Posthumourly
Format: Digital – Vinyl
Label: Suburban – Bertus

Release: 2020

Hans Vandenburg brengt bij leven postuum album uit
 

Vrijdag 17 juli j.l. bracht Gruppo Sportivo’s Hans Vandenburg bij leven het postume album ‘Posthumourly’ uit. Op de vraag waarom hij het album – dat lange tijd de werktitel ‘Over My Like’ droeg – nu al uitbrengt, is zijn antwoord: “Omdat ik er graag bij ben”. Op ‘Posthumourly’ zingt Hans Vandenburg onder andere over een verloren liefde (‘I Don’t Know’), tribute bands (‘Jimi’s Dead’) en ouder worden (‘When You Grow Old’).De zomerse single en video ‘Mr. Smile’ is al te horen op onder andere Spotify, YouTube en vanaf 17 juli a.s. ook op flexidisc. 

12 songs, flexidisc en fanzine
‘Posthumourly’ verschijnt digitaal en op vinyl, inclusief een fanzine met bijdrages van onder andere de kunstenaars Typex, Hans van Bentum en Peter Klashorst. De single ‘Mr. Smile’ is ingevoegd op een geel transparante flexidisc. “U weet wel, zo’n dun velletje vinyl”, zegt Hans Vandenburg. Bert Dijkstra, ontwerper van het artwork van ‘Posthumourly’: “Wie maakt er nog zo’n pretpakket om ultiem van lekkere muziek te kunnen genieten? Alleen Hans Vandenburg!”.
Naast 9 nieuwe songs staan op het album ook bijzondere versies van de Gruppo Sportivo songs ‘Told You So’ en ‘Find The Summer’ (“op deze oorspronkelijke solo-versies ben ik ook heel trots, dus ik laat ze graag via dit album horen”, aldus Vandenburg), en een akoestische re-make van de solo song ‘This Day Is Fine’ uit 1994. De instrumental ‘Why I Quit Composing’ draagt dezelfde titel als Vandenburg’s radioprogramma op 40UP Radio, waarin hij wekelijks laat horen welke muziek hij zó vreselijk goed vindt dat hij “de gedachte van zelf maar ‘s een keer op te houden met dat componeren nauwelijks kan onderdrukken”.

Drijvende kracht achter Gruppo Sportivo, The Buddy Odor Stop en Dierenpark
Hans Vandenburg is de songwriter en drijvende kracht achter Gruppo Sportivo, The Buddy Odor Stop en Dierenpark. ‘Posthumourly’ is na ‘Buddy Odor Is A Gas!’ (1979), ‘Commercial Break’ (1994), ‘Shake Hands With Vandenburg’ (1996) en ‘Dig It Yourself’ (2015) zijn vijfde solo-album. In de tussentijd verschenen ook de albums ‘Uit Het Leven Gegrepen’ (1998) en ‘Sliptong’ (2002) van zijn Nederlandstalige groep Dierenpark (“beide platen staan nu ook eindelijk op Spotify”).  
Eind jaren ’70 en begin jaren ’80 oogste Gruppo Sportivo grote successen met de albums ‘Ten Mistakes’ en ‘Back To ’78’. ‘Hey Girl’, ‘Beep Beep Love’, ‘Tokyo’, ‘Rock ’n Roll’ en ‘Disco Really Made It’ werden grote hits. De jaren erna tourde de band door heel Europa en had daar succes met albums als ‘Copy Copy’, ‘Pop! Goes The Brain’ en ‘Design Moderne’. In 2018-2019 speelde de band na jarenlang ‘studio-only band’ te zijn geweest in uitverkochte clubs en festivals tijdens een tour ter ondersteuning van het zeer positief ontvangen album ‘Great’ (‘Gruppo’s beste sinds ‘Back To ’78’, aldus OOR). Deze maand verscheen de ‘Smartphonesong’, die de band tijdens de lockdown, op enkel smartphones, opnam ter ere van 40 jaar Parkpop. Kortom, Hans Vandenburg is drukker dan ooit.

Tracks:
A1_MisterSmile
A2_BadGuy
A3_IDontKnow
A4_FeelingGood
A5_WhenYouGrowOld
A6_Jump
B1_JimisDead
B2_WhyQuitComposing
B3_DontHesitate
B4_ThisDayIsFine
B5_ToldYouSo
B6_FindTheSummer