++++Dynamite Blues Band - Medicine

Dynamite Blues Band – Medicine
Format: CD – Colored Vinyl – Digital
Label: Eigen Beheer / Distributie: Sonic Rendezvous
Releasedatum: 22 november 2019

Het is februari 2013. Een groep vrienden, met een gezamenlijke liefde voor Rhythm& Blues accepteren een uitnodiging voor een eenmalige gig in hun lokale kroeg. Die eerste gig leidde niet alleen tot meer aanvragen, het was de vibe, de energie en het samenspel dat de mannen deed besluiten dat dit niet bij een eenmalige gig moest blijven.De Dynamite Blues Band wordt dan ook officieel gevormd.
Ze spelen een flink aantal shows en vinden hier hun eigen energieke, rauwe sound. Dat eerste jaar van samen optreden, schrijven en jammen als band, was het fundament voor hun eerste album ‘Shakedown & Boogie’ dat in het najaar van 2014 verscheen.Hun eerste release, met 13 eigen nummers, werd zeer goed ontvangen en geprezen om de verfrissende en diverse sound. De band kreeg niet alleen regionale maar ook nationale aandacht en speelde op enkele van de beste festivals van Nederland, zoals Ribs ’n Blues, Zwarte Cross en Kwadendamme Blues. Daarnaast tradenze o.a. op bij landelijke media als BNN VARA’s “De Wereld Draait Door”en Radio Veronica’s “Countdown Cafe”.
Hun tweede album ‘Kill Me With Your Love’, dat een volwassener en verder ontwikkelde eigen sound heeft, werd twee jaar later uitgebracht.De band bouwt een groeiende reputatie op voor high energy live optredens. Ondertussen wordt hun fanbase groter en groter.
Het einde van 2018 beloofde een fantastisch volgend jaar voor de Dynamites. Na het winnen van de Dutch Blues Challenge en de 3eplaats in de European Blues Challenge, speelt de band in o.a. Polen, de USA, de Azoren en speelt ze met regelmaat voor volle zalen met enthousiaste fans.Voortrazend op het fantastische jaar 2019, is de band kort na de zomer al bevestigd voor een optreden op Moulin Blues in 2020 en brengt ze nu haar derde album uit.
‘Medicine’ is stimulerend, pijnstillend en extreem verslavend. Beïnvloedt door de meest uiteenlopende muziekstijlen, blijft de band trouw aan haar bluesroots. Het recept is een gevaarlijke mix van rauwe kracht, hoge energie en old skool songwriting. De Dynamite Blues Band heeft een muzikaal doktersrecept gecreëerd voor elke emotie. ‘Medicine’, the only drug you need!

Tracks:
01. Double Barrel Shotgun
02. Medicine
03. Take It All
04. Messed It Up
05. Misery Train
06. My Baby Left Me (For A Rich Man)
07. I Still Don’t Know
08. Can’t Stop
09. Pull The Trigger
10. Schizophrenic Woman
11. Fast Track To Nowhere
12. This Ain’t Goodbye

Website: Dynamite Blues Band