Dutch Keeping The Blues Alive Award voor Brielle Blues

 

Brielle Blues

DUTCH BLUES AWARDS 2024 – WAARDERING VOOR BLUES NEDERLAND

Met de Dutch Blues Awards geeft de Dutch Blues Foundation (DBF) waardering aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan de Blues in Nederland. Afgelopen jaren zette de DBF daarmee een kleine 100-tal bands, muzikanten, personen en organisaties in de spotlights.

Zondagmiddag 6 oktober worden acht Awards uitgereikt tijdens de Dutch Blues Challenge, die dit jaar voor het eerst in TivoliVredenburg Utrecht plaatsvindt.

DUTCH BLUES AWARD – KEEPING THE BLUES ALIVE

De KBA Award is een waardering voor personen of organisaties die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de bluesmuziek in het afgelopen jaar of jaren. Een Award dus voor de (vaak minder zichtbare) personen-stichtingen-besturen achter de schermen van een festival, bluesclub, magazine, band etc. in de NL Bluesscène.

BRIELLE BLUES
De Keeping the Blues Alive Award gaat dit jaar naar Brielle Blues. Wat in 1992 begon als een kleinschalig bluesfestival groeide de afgelopen 32 jaar uit tot een fantastisch jaarlijks, gratis toegankelijk evenement in de gezellige en historische Brielse binnenstad. Van heinde en ver trekt het festival zo’n 15.000 bezoekers die op drie grote podia en talrijke kleine straatpodia in Brielle kunnen genieten van fantastische grote en kleine bluesacts. Vanaf 2019 organiseert het team ook Blues in School projecten voor jaarlijks honderden leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Een grote groep vrijwilligers, vrienden, sponsors en gemeente houdt de Blues in Brielle Alive en is daarom Award-waardig.

Eerdere Awards in deze categorie: https://www.dutchbluesfoundation.nl/keeping-the-blues-alive.

De uitreikingen vinden plaats tijdens de finale van de jaarlijkse Dutch Blues Challenge op zondagmiddag 6 oktober in TivoliVredenburg in Utrecht. De finalisten voor de Dutch Blues Challenge 2024 in de categorie bands zijn Emily Hill, Five Dollar Shake, Meryn Bevelander Band en Mojo Hand.

In de categorie solo/duo’s zijn de finalisten John F. Klaveren Merel van de Keer. Zij gaan de uitdaging aan om als blues-act binnen 20 minuten te laten zien en horen waarom zij op een gerenommeerd podium thuishoren. De acts met de hoogste score mogen Nederland vertegenwoordigen bij de International Blues Challenge in Memphis, USA en bij de European Blues Challenge (EBC) in 2025 in Split, Kroatië.

De middag wordt afgesloten met een unieke jam-sessie, waarbij zowel jong talent als ervaren muzikanten, samen het podium delen.

Tickets voor dit evenement zijn te bestellen op de site van TivoliVredenburg: https://www.tivolivredenburg.nl/agenda/dutch-blues-challenge-2024-06-10-2024/

Meer informatie over de challenge- en de award-procedures is te vinden op de site van de Dutch Blues Foundation: www.dutchbluesfoundation.nl

Dutch Blues Foundation