Dutch Blues Award Bijzondere Prestatie Voor United By Music

 

United by Music

Met de Dutch Blues Awards geeft de Dutch Blues Foundation (DBF) waardering aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan de Blues in Nederland. Afgelopen jaren zette de DBF daarmee een kleine 100-tal bands, muzikanten, personen en organisaties in de spotlights. Zondagmiddag 6 oktober worden acht Awards uitgereikt tijdens de Dutch Blues Challenge, die dit jaar voor het eerst in TivoliVredenburg Utrecht plaatsvindt.

UNITED BY MUSIC
United by Music ontvangt de Award in de categorie Bijzondere Prestatie, omdat zij muzikaal getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans geeft om op te treden voor publiek. Op deze manier zorgt United by Music ervoor dat mensen met een beperking zich via (blues)muziek verbonden voelen met elkaar en mee kunnen doen in het leven.

United by Music is een stichting, opgezet in 2005 door Joris van Wijngaarden en Candy Kane. Een groep enthousiaste vrijwilligers en blues muzikanten ondersteunen en repeteren met de muzikanten. United by Music is internationaal verbonden met stichtingen in Noorwegen, Roemenië en de Verenigde Staten. Al ruim 15 jaar wordt met meerdere bands zowel nationaal als internationaal opgetreden.

Een bijzondere prestatie, die volgens de Dutch Blues Foundation een Award verdient.

Meer informatie: https://www.unitedbymusic.nl/