Dirty Sound Magnet – DSM III

 

Dirty Sound Magnet - DSM III

De Zwitserse rockformatie Dirty Sound Magnet brengt op 18 maart 2022 hun nieuwe album DSM-III uit via Hummus Records.

Dirty Sound Magnet’s nieuwe single Toxic Monkeys en zijn gevaarlijke groove zullen je energie geven tot het einde der tijden! Kleurrijk, off-the-wall en krankzinnig, dit belooft een heerlijke plaat van opwindende extravaganza doorspekt met een vleugje retro progressieve rock te worden. DSM serveert ons weer een meesterlijk stuk muziek hier.

Frontman Stavros Dzodzosz: “De track gaat over alles wat er mis is met de menselijke natuur en we vonden dat de muziek de provocerende teksten moest weerspiegelen. Het is waarschijnlijk ons ​​gekste nummer en een die Frank Zappa trots zal maken. Er is een gedeelte in het midden van de track waar we alle muzikale arrangementen loslaten en gaan spelen als een stel giftige dieren. Als we dit live doen zijn mensen vaak overrompeld, dit is meestal het moment waarop mensen beginnen te begrijpen dat we een beetje gek zijn. De blik in hun ogen is onbetaalbaar.”

Het nieuwe album van DIRTY SOUND MAGNET gebruikt de beste blues-rock en boogie-trucs om hun vintage psychedelische rock geluid op zijn best te laten klinken.
De vorige single/videoclip van Dirty Sound Magnet Heavy Hours:
“Heavy Hours is de eerste single en gaat terug naar de essentie en passie van Dirty Sound Magnet, namelijk genieten en plezier maken met “The Blues Rock ’n Roll Thing”. Net als op de rest van het album kwamen we terug bij de essentie en onze passie. We wilden de urgentie van onze liveshows en een zeker gevoel van gevaar behouden” – vertelt de frontman Stavros.

‘DSM-III’ is geschreven door Stavros Dzodzos, opgenomen door Marco Mottolini, gemixt door Stéphane Chapelle en gemasterd door Paul Gold, uit Salt Mastering, New York (VS).

Tracks:
01. Body In Mind
02. Meet The Shaman
03. Toxic Monkeys
04. Mr Robert
05. Pandora’s Dream
06. DSM III
07. Heavy Hours
08. Sunday Drama

Website: http://dirtysoundmagnet.com/