Dawn Brothers – Dusk

 

Dawn Brothers - Dusk

Dawn Brothers – Dusk
Format: CD
Label: V2 Records
Release: 2021
Release datum: 16 juli, 2021

Het nieuwe album ‘Dusk’ van Dawn Brothers verschijnt op 16 juli via V2 Records. De eerste single van het album ‘Vista Cruiser’ is op 11 juni verschenen

Na de succesvolle albums ‘Stayin’ Out Late’, ‘Classic’ en ‘Next of Kin’, inclusief bijbehorende tournees door Europa en een optreden op het legendarische Americanafest in Nashville (TN), deden de Dawn Brothers een stapje terug.

Net zoals voor de rest van de muziekindustrie werd het jaar 2020 volledig voor hen opgeschud, ze keerde zich naar datgene waar ze nog wel controle over hadden: muziek maken. De band maakte effectief gebruik van hun tijd door aan een nieuw album te werken.

Het resultaat, ‘Dusk’, bevat acht country-rock songs die voor de band vier jaar van broederschap en vriendschap vertegenwoordigen. Ze creëren met het album een sonische wereld waarbij de luisteraar zich als het ware op een zomerse dag aan het zwembad kan wanen.

Dawn Brothers trokken met een grote camper vol apparatuur naar een Petite Longère midden in de natuur in Frankrijk – ver weg van de bewoonde wereld.

Samen met hun goede vriend Tim van der Burg maakte ze van de woonkamer een studio, ontvlamde ze de barbecue, wisselde hun spijkerbroeken in voor zwembroeken en begonnen met het opnemen van het album.

Voor dit album is de band dan ook op zoek gegaan naar een nieuw geluid en een nieuwe manier van schrijven. In vergelijking met de vorige releases is het proces van de opnames van ‘Dusk’ beter afgestemd op hun visie van het creëren zelf. Het was voor de band belangrijk om bij dit album overdaad en gimmicks te voorkomen. Dit resulteert in een zekere puurheid van het geluid en een simplistisch karakter van de nummers.

Deze aspecten zijn duidelijk terug te horen in nummers als ‘Toss and Turning’, ‘In My Dreams’ en ‘Vista Cruiser’.

Dawn Brothers
Dawn Brothers