Culemborg Blues 2023

 

Culemborg Blues 2023

Meer nieuwe namen voor Culemborg Blues 2023

De organisatie van Culemborg Blues heeft meer nieuwe namen bekend gemaakt van bands die op de 28e Culemborg Blues spelen: Danny Bryant (UK), Muddy What? (DE), Boogie Beasts (BE), Voltage, Thomas Toussaint Band, Cirkus Prütz (SWE), Van Tastik (USA) en Mattanja Joy Bradley & Rolf Verbaant. Eerder werden al vastgelegd: Erja Lyytinen (FI), Chris Corcoran (UK), Leif de Leeuw Band, Litte Hat en Borgers Familie Band.

Danny Bryant (UK)
De Britse gitarist en zanger Danny Bryant is terug met een nieuw album en een uitgebreide Europese tournee in de late herfst van 2023. Maar voor het zover is, sluit hij Culemborg Blues 2023 af, waar hij overigens in 2015 ook al de sterren van de hemel speelde. Het nieuwe studioalbum “Rise” werd eerder dit jaar opgenomen in Chapel Studios, (UK). Stilistisch blijft Danny Bryant trouw aan zichzelf en biedt een spannende mix van blues, rock en singer-songwriter.

Muddy What? (DE)
Muddy What? staat voor “New Blues”: Met een bijzondere mix van traditie en innovatie brengt Muddy What? de blues charmant in het heden. Broer en zus, Fabian Spang (zang, gitaar, dobro) en Ina Spang (gitaar, mandoline) behoren samen met Michi Lang (drums, bas) tot de jongste en tegelijkertijd meest bedrijvige livemuzikanten in Duitsland.

Voltage
De southern blues rock formatie Voltage werd in 2011 opgericht door frontman Dave Vermeulen. Tijdens de corona periode werd er gewerkt aan een nieuw album. “Alle nummers hebben we met zoveel vuur en passie in de studio gespeeld, alsof dit het laatste was wat we als band voorlopig mochten doen! Wij willen de wereld laten horen hoe een echte rock-and-roll plaat moet klinken.”

Thomas Toussaint Band
De bronnen waaruit deze vierkoppige formatie hun inspiratie tappen zijn Chicago blues, swing, Louisiana swamp, rock ’n roll en New Orleans R&B. “Thomas Toussaint is één van de weinige jonge harmonicaspelers die loyaal blijft aan de blues traditie, maar met een ruimdenkende geest.” Mark Hummel Castro Valley, CA.

Boogie Beasts (BE)
Boogie Beasts vertolken hun liefde voor (hill country) blues op geheel eigenzinnige wijze en dat klinkt ongeveer als: The Black Keys die in de vroege uurtjes van een of ander illegaal feestje aan het jammen slaan met John Lee Hooker, of Morphine op een psychedelische trip met Little Walter, of RL Burnside tijdens een juke joint-gig begeleid door de vroege Rolling Stones.

Website: https://www.culemborgblues.nl/

Culemborg Blues - banner