Concertfoto’s: T-99 – Mystiek Theater, Enschede 26 maart 2022

 

T-99 01 - Photography Nineke Loedeman

Tekst en foto’s: Nineke Loedeman

Eindelijk was het dan zover, het uitgestelde concert van rootsrockers T-99! Dit alternatieve roots rock trio behoort al twintig jaar tot de top van de Europese rootsscene, zo is op hun website te lezen. Dat was voor de C. tijd dus tel er nog eens een paar jaar bij op en dan weet je, hier staat een gepokt en gemazeld muziekcollectief op ons kleine podium te trappelen om te gaan spelen.

Het was ook voor mij alweer een aantal jaren geleden dat ik ze live mocht meemaken, dus vol verwachting ging ik op weg naar mijn thuisclub, het Mystiek Theater (maar toch ook nog steeds voor mij en vele anderen de NiX)….

Moesten de heren, die superblij waren eindelijk weer eens te kunnen spelen voor publiek, in de eerste set nog een paar nummers warmdraaien naar mijn idee, al bij de eerste tonen van de tweede set ging het gas er vol op en met hun mix van groovy rock ‘n’ roll, blues, soul en hypnotiserende ritmes, zetten ze hier een spetterend optreden neer. Rondom het meeklappende, meejoelende en dansende publiek ontstond er een gruizige, broeierige sfeer die zo kenmerkend is voor een live optreden van deze mannen.

T-99 bestaat uit Mischa den Haring met zang en gitaar (en hoe!), Martin de Ruiter op drums, percussie en zang en Donné la Fontaine aan de contrabas en op slaggitaar.

Drie mannen, die met een enorme energie en geweldige muzikaliteit spelen. Het trio weet met hun gepassioneerde energie een groove neer te zetten, waardoor een unieke mix van muziekstijlen ontstaat die alleen kan worden gedefinieerd als ‘dat T-99-geluid’.
De kop is eraf, wij hebben flink genoten en de band is hiermee begonnen aan hun uitgebreide lentetoer. Ga ze zien!

Website: http://www.t-99.com/

T-99 02 - Photography Nineke Loedeman-2Photography Nineke Loedeman-9

T-99 02 - Photography Nineke Loedeman-2

T-99 04 - Photography Nineke Loedeman-2Photography Nineke Loedeman-9Photography Nineke Loedeman-3

T-99 05 - Photography Nineke Loedeman-2Photography Nineke Loedeman-9Photography Nineke Loedeman-3Photography Nineke Loedeman-5