Concertfoto’s: Sari Schorr – Hofsteenge Grollo, 3 april 2022

 

Sari Schorr

Foto’s & Tekst: Edwin Fabriek

Band:
Sari Schorr: zang
Ash Wilson: gitaar
Bob Fridzema: keyboards
Roger Inniss: basgitaar
Phil Wilson: drums

Na het hervatten van de Europese tour in maart dit jaar, bezoeken Sari Schorr en haar band diverse landen en op zondag 3 april 2022 wordt het nietige Grolloo aangedaan. Nietig qua inwonertal, maar wat blues betreft een rijk en imposant voorkomen. Het is dus niet vreemd dat deze powerwoman mag aantreden in Johan Derksen’s Sunday Blues in Hofsteenge Grolloo, iets waar Johan Derksen zeer trots op is.
Hoewel haar eerste cd pas in 2016 de bluesrockscene in gelanceerd werd, heeft zij met haar krachtige stem en energieke voorkomen al aardig naam gemaakt.

Namen als Beth Hart en Sass Jordan worden wel als referentie gebruikt, zeker niet de minste namen. Ook wordt zij ondersteund door een goede band, waarvan bijvoorbeeld bandleden Ash Wilson en Bob Fridzema, zeker in Nederland, geen onbekenden zijn.

Dat Sari met haar krachtige stem indruk maakt met stevige songs zal geen verbazing wekken. Maar het publiek in het uitverkochte Hofsteenge ging misschien nog wel het meeste uit haar dak voor een rustig nummer (Ordinary Life). Ingetogen, maar tegelijk ook weer krachtig gezongen.

Ook het slot was geweldig, met enkele (bewerkingen van) klassiekers, waaronder een wonderschone bewerking van Black Betty. Ach, wat zeur ik nou, het hele optreden was geweldig.

Sari Schorr 14

Sari Schorr 02

Sari Schorr 03

Sari Schorr 04

Sari Schorr 05

Sari Schorr 06

Sari Schorr 08

Sari Schorr 09

Sari Schorr 10

Sari Schorr 11

Sari Schorr 12

Sari Schorr 13