Concertfoto’s: Laurence Jones Band – Tico Tico, Aalten 10 april 2022

 

Laurence Jones Band Photography Nineke Loedeman-04

Tekst en foto’s: Nineke Loedeman 

Nét terug van een prachtige tour met Status Quo in maart, staan de jonge honden van de Laurence Jones Band afgelopen weekend twee keer in het supergezellige Tico Tico in Aalten (Achterhoek). De mooie venue is beide keren afgeladen met fans die van heinde en ver zijn gekomen voor een zalige portie gitaarrock door Laurence Jones, samen met Jack Alexander Timmis op bas, toetsentovenaar Bennett Holland en nieuwkomer Sam Jenkins achter de drumkit.

Laurence behoeft geen nadere introductie meer. Deze 30jarige gitaarvirtuoos is in Nederland ongelooflijk populair. Met zijn catchy songs, goede zang en verbluffend gitaarwerk vol magistrale solo’s, kan hij zich meten met (bluesrock) grootheden uit de hele wereld. Hij toert natuurlijk weer volop met zijn eigen band maar is ook regelmatig verschenen in het TV programma van Johan Derksen en is zo nóg bekender geworden.

Het geluid van de band is inmiddels wat ruiger, maar steekt nog steeds uitstekend in elkaar en zorgt voor een heule vette sound. Het uitstekende baswerk van Jack is solide en staat als een huis en toetsenist Bennett zorgt voor die hele vette groove en zingt daarnaast natuurlijk een fantastische tweede stem. Nieuwkomer Sam is heel zeker een goede aanwinst en zorgt voor een retestrakke basis.

Een flitsende set volgt deze middag van stevige rocksongs, via bluesklassiekers als Before You Accuse Me naar prachtige bluesballads zoals zijn eerste eigen geschreven nummer, nu al slowblues klassieker én mijn persoonlijke favoriet, Thunder In The Sky. Er is ook ruimte gemaakt voor enkele nieuwe songs! Daar horen we later vast meer over.

Het publiek smult er werkelijk van en de sfeer is fantastisch! En wat fijn om weer vele bekenden, lees blues(rock)liefhebbers, te zien op deze zonnige zondagmiddag in de prachtige Achterhoek.
De band werd maandag nog uitgenodigd om bij Giel Beelen op NPO2 een tweetal songs te komen spelen (waaronder een killer versie van Purple Haze).

Laurence & band doen nog een aantal clubgigs en grote festivals in Nederland en België en bereiden zich dan voor op een monstertour door het Verenigd Koninkrijk in juli, september en oktober van 2022.

Ken je ze niet? Ga ze zien! Ken je ze wel? Ga ze ook zien! 🤘🤘🤘

Website: https://www.laurencejonesmusic.com/

Bijgaand wat fotootjes, alle foto’s van het optreden in Tico Tico zijn hier te vinden: https://www.flickr.com/…/19007…/albums/72177720298038158

Laurence Jones Band Photography Nineke Loedeman-01

Laurence Jones Band Photography Nineke Loedeman-02

Laurence Jones Band Photography Nineke Loedeman-03

Laurence Jones Band Photography Nineke Loedeman-05

Laurence Jones Band Photography Nineke Loedeman-06

Laurence Jones Band Photography Nineke Loedeman-07

Laurence Jones Band Photography Nineke Loedeman-08

Laurence Jones Band Photography Nineke Loedeman-09

Laurence Jones Band Photography Nineke Loedeman-10