Concertfoto’s: Hans Theessink – Stania State, Oentsjerk 26 april 2022

 

Hans Theessink 01

Foto’s en Tekst: Edwin Fabriek

Eindelijk dan eens Hans Theessink live bij mogen wonen. Niet de jongste meer, maar “still going strong” en hij heeft blijkbaar (nog) veel plezier in het optreden. Maar liefst tot 200 optredens per jaar, verspreid over half Europa.

Met zijn blues-/rootsmuziek en zijn prachtige, karakteristieke donkere stem weet hij nog steeds een groot publiek aan zich te binden. In het kader van Folk in De Wâlden, werd Hans opnieuw gevraagd om op te treden in het prachtige Stania State (Oentsjerk) op een eveneens prachtig landgoed, door organisator Freek Nijland . En mooie locaties doen toch wat met de muziekbeleving.

Tussen de mooie liedjes door, waarop, als je de ogen dicht deed, heerlijk bij weg kon drijven, werden vaak prachtige verhalen verteld over de ontstaansgeschiedenis van nummers, ontmoetingen met (andere) muziekgiganten. Zo had hij de carrière van Ry Cooder vroegtijdig kunnen beëindigen toen hij deze een stevige Nederlandse handgreep gaf. Of hoe de aankoop bij de plaatselijke platenboer van zijn eerste “bluesplaat” toch tot een prachtig nummer/cover leidde.

Ook nu weer een prachtige muziekavond meegemaakt in een prachtige ambiance, met een aandachtig luisterend en stil publiek.

Website: https://www.theessink.com/en/

Stania State (Oentsjerk)

Hans Theessink 02

Hans Theessink 04

Hans Theessink 05

Hans Theessink 06

Hans Theessink 07

Hans Theessink 08