Concertfoto’s: Bintangs & The Animals – Q Factory, Amsterdam, 17 September 2022

 

Bintangs & Animals

Foto’s en tekst: Filip Heidinga

Terug Naar de jaren zestig met de Bintangs & The Animals in Q Factory, Amsterdam

Afgelopen zaterdag (17 september) stonden de Bintangs en The Animals op het podium van de Q Factory om het publiek een avond lang terug te brengen naar de jaren zestig. Beide bands hebben sinds hun oprichting vele bezettingen gehad maar beide bands hebben nog één bandlid die bij de oprichting was. Bij de Bintangs is de, bijna, constante factor Frank Kraaijeveld en hij mocht samen met de andere drie leden van de Bintangs de avond openen.

Vorig jaar vierden de Bintangs nog hun zestigjarig bestaan. In de Q Factory probeerde de bands deze zestig jaar samen te vatten in een set van vijftig minuten maar dat was uiteraard veel te kort. De band was ook zeer goed op dreef geholpen door een lekker volle zaal en een enthousiast publiek. De set van de Bintangs zou eigenlijk maar vijfenveertig minuten duren maar de band was niet van het podium te slaan.

Na de set van de Bintangs duurde de ombouw iets langer omdat er een probleem met het drumstel was.

Iets later dan gepland kwamen The Animals het podium op om hun set van bijna anderhalf uur te beginnen. Mede oprichter John Steel nam weer achter het drumstel plaats en lijkt met zijn eenentachtig jaar nog zeer fit te zijn en makkelijk een show van anderhalf uur aan te kunnen. John vertelde mij een keer dat hij door wil gaan tot hij er letterlijk bij neervalt.

Net als de Bintangs hebben The Animals wisselingen gehad in de bezetting, zo stond bij de aankondiging van de Q Factory een foto met Mickey Gallagher als toetsenist maar deze heeft intussen de band verlaten. Intussen is hij vervangen door Barney Williams en dat was te horen tijdens deze show. Gallagher speelde een ondersteunende rol in The Animals terwijl Williams meer op de voorgrond treed. Hierdoor klinkt de band dichterbij het originele geluid waar Alan Price een grote rol speelde.

The Animals speelden alle bekende hits van de band en sloot af met We Gotta Get Outta This Place om even later terug te komen voor een toegift. Om de toegift aan te kondigen kwam John Steel even achter zijn drumstel vandaan om een paar woorden tegen het publiek te zeggen en het laatste nummer aan te kondigen. Maar ja, met welk nummer zouden ze de show toch afsluiten? Na even nadenken wist Steel wel een nummer die ze niet zo vaak speelden en de band zette vervolgens House Of The Rising Sun in.

Website:
https://www.bintangs.nl/
https://www.facebook.com/TheAnimalsMusic/

Bintangs

Bintangs 01

Bintangs 02

Bintangs 03

Bintangs 04

The Animals

Animals 01

Animals 01a

Animals 02

Animals 05

Animals 06

Animals 07

Animals 08

Animals 09