Concertfoto’s: A Tribute To The Doors – Luxor Live Arnhem, 31 maart 2022

 

A Tribute To The Doors -

Foto’s: Jasper Friederichs – Tekst: Jan Wolf

Zang – Lawrence Mul
Toetsen – Matthijs Stronks
Gitaar – Vedran Mircetic
Drums – Bob Hogenelst
Bass – Gerben Bielderma

Het is toch echt al eind maart wanneer de lente abrupt van haar plaats wordt verdrongen door gure kou en stevige sneeuwbuien, dat er op zo’n donderdagavond geen drukte voor de deur van Luxor Live valt te bespeuren verwondert dus niet. De deuren gaan open om 19:30 vermeldt het entreebewijs, het publiek dat zich waarschijnlijk verstopt had in warmere gelegenheden op de nabije Korenmarkt weet dan toch zijn weg te vinden naar de prachtig knusse concertzaal.

Op het programma van vanavond staat Tribute To The Doors, vanavond op herhaling na een eerder uitverkocht bezoek in 2019. De leden van deze Tribute zijn geen onbekenden op de vaderlandse podia want met de bands waar ze normaal gesproken deel van uit maken ( De Staat, Molassess en Hilltop Howlers) hebben ze ruime ervaring in het platspelen van een zaal.

Nadat iedereen zich heeft voorzien van een eerste versnapering en is uitgeklaagd over de weersomstandigheden is het even na acht uur wanneer toetsenist Matthijs Stronks plaats neemt en de eerste tonen van When The Music’s Over op het publiek laat neerdalen. Niet zonder effect want direct klinken er geluiden van herkenning, maar misschien wel meer opluchting op….het gevoel van blijdschap dat we weer live naar een bandje kunnen gaan zonder restricties is voelbaar. Gedurende de avond maakt dit echter plaats voor enthousiasme voor de band en voelt het als vanouds.

Na het theatrale pronkstuk van de opening wordt er met een ronkende versie van Break On Through de toon gezet voor de rest van de avond. The Changeling krijgt een uitvoering waarin de heren het funky gevoel uit het origineel nog wat vetter neerzetten en vanaf dat punt wisselen de klassiekers zich af met ietwat meer obscuurdere album cuts.

Nou is obscuur gechargeerd wanneer het over nummers van The Doors gaat, de bijna devote aanhang die de band nog altijd heeft kent ieder nummer als de binnenkant van hun broekzak.
De leden van Tribute To The Doors lijken zich hier, zeker in het eerste half uur, van bewust en spelen met een concentratie niveau dat weinig ruimte laat voor onderlinge uitingen van plezier tijdens het spelen. Wanneer ze dit van zich af weten te schudden komt er een band boven drijven die dezelfde indruk maakt als bij hun vorige bezoek.

De heerlijke smeltkroes van stijlen en invloeden die kenmerkend zijn voor muziek van The Doors blijken andermaal tijd en generatieloos te zijn want er wordt voor het podium door verschillende mensen enthousiast gedanst.
De combinatie Backdoor Man – Five To One – Backdoor Man is een absoluut hoogtepunt van de avond, een avond die met een blok van L.A Woman, Love Me Two Times, Light My Fire, Roadhouse Blues tot een waarlijk dampend einde lijkt te komen….maar na een kort vertrek van het podium keren de heren terug om de avond af te sluiten zoals ze hem af trapten, met een theatraal stuk dat minutieus gebracht wordt; The End.

Website: https://www.facebook.com/tributetothedoorsnl/

Setlist:
01 – When The Music’s Over
02 – Break On Through ( To The Other Side)
03 – The Changeling
04 – You Make Me Real
05 – Twentieth Century Fox
06 – Peace Frog
07- People Are Strange
08 – Riders On The Storm
09 – My Eyes Have Seen You
10 – Soul Kitchen
11 – Love Her Madly
12 – Backdoor Man / Five To One / Backdoor Man
13 – Touch Me
14 – Not To Touch The Earth
15 – L.A Woman
16 – Love Me Two Times
17 – Light My Fire
18 – Roadhouse Blues
19 – The End

A Tribute To The Doors - 2

A Tribute To The Doors - 4