Blues Rond de Kerk Lochem – 6 Juli 2024

 

Blues Rond de Kerk Lochem 2024

Blues Rond de Kerk Lochem staat dit jaar op zaterdag 6 juli op de agenda Opnieuw met twee podia, met daarop vier bands

Van de plaatselijke trots Lochmess Clan tot Neerlands Bluestrots Julian Sas

Van de oude rotten Rock ‘n’ Ride tot de kersverse formatie The Hokum Syndicate met blueshelden Big Bo en Fokke de Jong (King of the World- Normaal)

Julian Sas Band
Afsluiter van het festival Julian Sas viert zijn 30-jarig jubileum tijdens Blues Rond de Kerk en dat wil niemand missen natuurlijk!

Het is eind 1994 als de jonge Julian Sas zijn eigen band te formeert. Julian heeft er dan al zo’n slordige 10 jaar opzitten als lid van diverse bands, als begeleider van oudere, Amerikaanse blues legendes en vooral als aanstormend gitaar-talent. In korte tijd bouwde de Julian Sas Band een reputatie op als live act die je moet gaan zien en vooral moet horen.

Een ongeëvenaard sterke live band toen en nu. Anno 2024, 30 jaar later, is de Julian Sas Band wereldwijd een band van naam en faam met een grote schare toegewijde fans in de Benelux, in de Verenigde Staten, in Duitsland, in Brazilië, in Groot-Brittannië, in Oost-Europa en elders.

30 jaar Julian Sas band wordt gevierd met een enerverende show waarin de band put uit het gehele repertoire dat deze ras muzikant in 30 jaar en met 16 geweldige albums opbouwde.

The Hokum Syndicate
Er zijn weinig bands met zo’n unieke en toch herkenbare stijl als The Hokum Syndicate. Men hoort invloeden terug uit de ’20-er jaren van de Big Bands uit het zuiden van de USA, maar ook de muziek die werd gespeeld in de theaters van het zogeheten Chitlin’ Circuit, swingende feestmuziek uit de Juke Joints en de vroege Jazz-Blues uit de rokerige nachtclubs van New Orleans.

Met een mengelmoes van stijlen als Vaudeville, Ragtime, Delta Blues, Hokum en Hot Club Jazz weet de band deze sounds om te zetten in een op traditie gestoelde, maar volstrekt eigen muzikale invulling.
Tijdens de corona-periode ging oprichter Big Bo aan de slag met het schrijven van nieuwe liedjes en kwam hij op de proppen met een tas vol originele nummers, geheel in de stijl van oude Vaudeville tradities uit de jaren voordat de Blues werd geboren. De teksten zijn veelal grappig of ondeugend, met een kwinkslag naar de lusten en verlokkingen in het leven, terwijl ook de melancholie van de Blues niet geschuwd wordt.
Een optreden van The Hokum Syndicate gaat gepaard met prachtige verhalen en swingende muziek, gegoten in een liveshow met een hoge entertainment waarde. Muziek met een lach en een traan.

Met een keur aan topmusici, allen specialisten op het gebied van vroege Americana en roots-muziek, wordt er in februari 2024 een demo met drie nummers opgenomen. Later dit jaar volgt een volledig album.

Rock ‘n’ Ride
Rock ’n ‘Ride is een stevige band met een passie voor stomende rock, sterke riffs, afgewisseld met melodieuze en subtiele uitstapjes.

Naast het wat zwaardere werk zitten er ook altijd, zoals het zichzelf respecterende rockers betaamt, een paar ballads in het repertoire.

Voortgekomen uit de Cry Wolf Blues Band en de Cry Wolf Gang, welke al eerder op het podium van Blues rond de Kerk heeft gestaan.

Sinds 2022 zet het trio onder de naam Rock `n` Ride een solide partij echte rock neer waar jong en oud van kunnen genieten. Een band met een nuchtere, doch kritische kijk op de wereld, maar vindt het vooral belangrijk om in het heden van het leven te genieten: rock ‘n’ ride dus!

Dat laatste gaan ze zeker op Blues rond de Kerk doen, wat een uur vette rock beloofd waar je niet bij in slaap zult vallen.

The Lochmess Clan
De mannen van The Lochmess Clan die zich normaal gesproken muzikaal begeven in het rock en alternatieve circuit van de jaren 90 waren direct enthousiast.

Eindelijk konden ze hun gezamenlijke muzikale blues helden eren en hebben hun best gedaan om er een supervette show van te maken.

Echte muziek, met hart en ziel. Wie van slepende bluesriffs, schreeuwende gitaarsolo’s, mondharmonica én driestemmige zang houdt komt volledig aan zijn trekken.

De Clan zich laat zien zoals nooit tevoren waarbij ze zelfs hun grootste criticasters willen gaan overtuigen.

Bandje, Biertje en Blues. Wat wil een mens nog meer. Wees er op tijd bij want The Lochmess Clan zal het spits afbijten om 20.00 uur.

Website: https://www.facebook.com/BluesRondDeKerk/