Beau Jennings & The Tigers – Heavy Light

 

Beau Jennings & The Tigers - Heavy Light

Beau Jennings & The Tigers – Heavy Light
Format: CD
Label: Black Mesa – Sonic RendezVous 
Release: 2022

Release datum: 25 maart, 2022

Wie is Beau Jennings? Beau Jennings is een Norman, Oklahoma singer en songwriter die een wereld van verhalen te vertellen heeft terwijl zijn opnamecarrière de twee decennia nadert, waarin hij samenwerkte met mensen als Sufjan Stevens, Richard Swift en filmmaker Bradley Beesley (Fearless Freaks , Okie Noodling) en deelde het podium met Dwight Yoakam, Heartless Bastards, Robert Cray en John Moreland.

Van de Americana/indie rockband Cheyenne – die hem eind jaren 2000 naar Brooklyn, NY bracht – tot zijn steeds evoluerende solocarrière en voorliefde voor thuisopnames, Jennings verkent de levens van anderen – zowel echt als ingebeeld – om ontroerende, galante popsongs met hints van Tom Petty, Lloyd Cole, Bob Dylan en The National.

Het einde van Cheyenne en een hernieuwde zelfredzaamheid in zijn solocarrière leidden tot de oprichting van The Tigers, een kerngroep van doorgewinterde professionele muzikanten die vakkundig met de nummers omgaan. “Ik kan de nummers schrijven en akoestische gitaar spelen, maar de band brengt het waar het moet zijn”, zegt Beau van de band.

Website: http://www.beaujennings.com/