Áslaug – Áslaug
Format: CD
Label: V2 Records
Releasedatum: 20 maart 2020

Op ‘Áslaug’ trekt de Utrechtse je mee in vier persoonlijke verhalen. Zo stipt ze een van de vele kwalen van haar generatie aan, toont ze haar kwetsbaarheid, de woede en frustratie die gepaard gaan met een liefde die stukloopt. De EP omvat nogal wat diepgang; zo vertelt Áslaug dat het ontmoedigend is wanneer je beseft dat je volledig verantwoordelijk bent voor je eigen leven. Het kan eenzaam aanvoelen, maar de andere dag je weer een machtig en onafhankelijk gevoel geven. Geboren worden in een tijd en land waar je kunt hebben en zijn wat je maar wilt, roept alleen maar meer vragen op; wat wil ikzelf? In deze zoektocht probeert Áslaug de vragen te beantwoorden door er kunst van te maken.

In 2019 debuteerde IJslands-Nederlandse artiest en songwriter Áslaug, jarenlang werkte ze achter gesloten deuren naar haar debuut EP ‘Áslaug’ toe. Geïnspireerd door artiesten als The Japanese House, HAIM en Lykke Li introduceert Áslaug haar eigen sound; een combinatie van dromerige synth pop vol catchy hooks. Ze steekt met de EP serieuze onderwerpen in een wonderschoon pop jasje. Al met haar debuutsingle ‘Take From Me’ wist ze, naast landelijk succes, zichzelf ook internationaal op de kaart te zetten.

Haar eerste single ‘Take From Me’ maakte een vliegende start. Zo plaatste Spotify de track in elf New Music Friday playlists en schreven bekende blogs als ‘Line of Best Fit’ en ‘Spindle Mag’ lovende woorden. Ze was een van de meest geprezen acts van de Popronde 2019 en werd benoemd tot 3FM Talent. Eurosonic/Noorderslag afgelopen januari kon ook niet uitblijven toen onder andere 3voor12, Metro en NU.nl Áslaug benoemden tot een van de veelbelovende acts van 2020. “So you want to see the light?”; 2019 was nog maar het begin, 2020 zal volledig in het teken staan van Áslaug.

Website: Áslaug

Release show 18-03-2020 | EKKO, Utrecht